ISOduct rookgaskanaal
  Isoduct, het rookkanaal voor alle veiligheid.

Ingebouwde brandwerende omkokering

ISOduct ontleent haar veiligheid aan de dubbele isolatiemantel. In het afvoerkanaal is een brandwerende omkokering ingebouwd, bestaan uit een Superwool® deken en Multimix®, een cementgebonden isolatiemantel. De binnenmantel is vervaardigd van RVS 316 Ti (titanium). De ISOduct-techniek zorgt ervoor dat vuur en rook de pijp niet overmatig kunnen verhitten. Juist deze verhitting aan de buitenkant van het rookkannaal is brandgevaar nummer 1! 
  De rookgasafvoer: snel en veilig

Door de hoge isolatiewaarde van ISOduct kanalen, koelen rookgassen in de schoorsteen praktisch niet af. Dit zorgt voor een 50% hogere afvoercapaciteit van rookgassen en dus voor een snellere trek. Bovendien voorkomt het condensvorming in het rookkanaal. De kans op roet- en creosootvorming (dé oorzaak van schoorsteenbrand) is daarbij nihil, wat de brandveiligheid verder verhoogt.
  Het kanaal, lekkagevrij

Dankzij het ontbreken van vast verbindingen tussen de binnen- en buitenmantel, hebben ISOduct rookkanalen geen zogenaamde warmte- en koudebruggen. Hierdoor is ISOduct gegarandeerd lekkagevrij en komen er geen giftige rookgassen vrij. Dit zeggen we niet alleen zelf, thermische proeven door TNO hebben het onomstotelijk aangetoond.
 

Afdichten: geen lood maar rubber!

ISOduct rookkanalen worden geleverd met een rubbermanchet als flexibele vervanger voor de milieubelastende loodslab op het dak. Deze rubberen afdichting is makkelijk en snel te leggen. Bovendien is het rubbermanchet voordeliger en is het geschikt voor iedere dakbedekking!

Brandweercommandanten staan erachter

Als geen ander weten brandweercommandanten wat de gevaren van een ondeugdelijk rookkanaal zijn. Zij staan ook achter de veiligheid van ISOduct.

Voor prijzen klik hier

   

Copyright 2019 by Haardhuys   |  Privacybeleid